Pióra z wędzonym boczkiem i warzywami

Pyszne i pożywne – takie jest właśnie połączenie makronu rurki z wędzonym boczkiem i warzywami. Danie proste w przygotowaniu i dające dużo energii. Zobaczcie jak w 20 minut można przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek.

Pyszne i pożywne – takie jest właśnie połączenie makronu rurki z wędzonym boczkiem i warzywami. Danie proste w przygotowaniu i dające dużo energii. Zobaczcie jak w 20 minut można przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek.

Składniki:

– Międzybrodzki Makaron rurki – 250 g
– Wędzony boczek – ok. 200 g
– Papryka żółta – 1 szt.
– Papryczka czereśniowa – 2 szt.
– Cebula – 1 szt.
– Świeże listki bazylii
– Oliwa
– Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy, podsmażamy na niej boczek pocięty w cienkie plastry oraz cebulę posiekaną w pióra. Chwilę podsmażamy tak, aby boczek delikatnie się zarumienił. Żółtą paprykę i papryczki czereśniowe kroimy w paski, dodajemy do boczku i podsmażamy mieszając przez 5 minut. Na koniec wykładamy na talerz makaron i podsmażony boczek z warzywami. Całość dekorujemy świeżymi listkami bazylii.

Smacznego!