Pizze, tosty, zapiekanki – 60 najlepszych przepisów

Miłośnicy pizzy często ograniczają się do standardowych dodatków typu ser, szynka czy pieczarki. Warto jednak spróbować mniej tradycyjnych propozycji – tu znajdziecie podpowiedź.

Dane wydawnicze:
Tytuł: „Pizze, tosty, zapiekanki”,
Wydawnictwo Burda Książki,
ISBN 978-83-7778-909-4,
cena: 29,90 zł,
format 145 x 205 mm,
liczba stron: 140, oprawa twarda,
data premiery: 18 lutego 2015 r.

Pizze, tosty i zapiekanki oraz dania z makaronu i ryżu

Pizza serowa, zapiekanka drobiowa czy tosty z miodem i bananem? Makaron a la carbonara, a może zielone risotto? „Pizze, tosty, zapiekanki” oraz „Wyśmienite dania z makaronu i ryżu” zawierają tylko sprawdzone przepisy czytelników miesięcznika „Przyślij przepis!”. Książki ukażą się 18 lutego nakładem Wydawnictwa Burda Książki.
„Pizze, tosty, zapiekanki” i „Wyśmienite dania z makaronu i ryżu” nie są typowymi książkami kucharskimi. To prawie 130 pomysłów stworzonych i przetestowanych przez miłośników gotowania. Opisy krok po kroku uzupełnione są szczegółową listą składników, trickami i poradami oraz apetycznymi zdjęciami.
Miłośnicy pizzy często ograniczają się do standardowych dodatków typu ser, szynka czy pieczarki. Warto jednak spróbować mniej tradycyjnych propozycji, np. pizzy po meksykańsku, pizzy z jajkiem sadzonym i szczypiorkiem, pizzowego strudla z makrelą lub pizzy bez drożdży z rukolą. Natomiast zamiast prostych tostów z serem i szynką można przygotować tosty z sosem truskawkowym, z kurczakiem i ananasem czy a la nachos z dwoma sosami. Oprócz tradycyjnych zapiekanek czytelnicy znajdą tu przepisy na zapiekankę gryczano-twarogową, szpinakową z macą i naleśnikową z mięsem i pomidorami. Książka „Pizze, tosty, zapiekanki” zawiera także pomysły na pulpety z żółtym serem, śledzie na grzankach, tiropitę po grecku.